top of page

De Zwangerschap Cirkel is ontstaan vanuit mijn wens om een ruimte te bieden voor vrouwen om te zakken in hun zwangerschap. Op dit moment ben ik zo'n half jaar moeder van mijn eerste zoontje. Ik kijk met veel dankbaarheid en verwondering terug naar mijn zwangerschap en bevalling. Het is voor mij een tijd geweest van transformatie en diep zakken in mijn lijf en zijn. Staan voor wie ik ben en wat ik werkelijk belangrijk vind. En hier leer ik nog steeds dagelijks over in mijn moederschap. 

Zijn 

  • Als zwangere is het een uitdaging om in deze snel draaiende maatschappij gewoon te kunnen ‘zijn’ in je zwangerschap. Er gebeurt iets heel bijzonders in je lijf en alles verandert.

  • Hoe ga ik om met de groei van mijn baby? Mijn baby groeit vanzelf en ik kan er heb hier allerlei keuzes in te maken: voeding/ echo’s/ testen/ etc. Welke rol spelen mijn hoofd en mijn hart hierin?

 

Loslaten

Voor en na… een geboorte (vooral een eerste kind) betekent echt een leven voor en een leven na. Hoe ga ik hiermee om? Wat laat ik los en wat verwelkom ik? Rouwen om, en afscheid van, je oude ik.

Lichaam

Zwanger zijn betekent je lichaam vertrouwen. Overgave aan wat er is. Hoe volg ik mijn lijf?

Hoe voelt mijn baarmoeder? Wat is mijn relatie met haar?

 

​Contact

  • Hoe houdt ik contact met mijn kindje? Hoe maak ik contact? Praten, muziek, aanraken, bewegen…

  • Hoe zit het met je eigen innerlijke kind? Wat heeft zij nodig? Hoe leer je je innerlijke kind onderscheiden van je kindje dat in jouw groeit?

 ​

Intimiteit en Seksualiteit

Hoe voelt mijn lichaam nu in contact met mijn partner? Hoe wil ik aangeraakt worden? Wat is mijn verlangen? Is dit nieuw voor me en durf ik er ruimte voor te maken?

 

Ongemak en Ontspanning

Het ongemak en de vermoeidheid die bij zwanger zijn hoort (vooral het eerste en laatste trimester) nodigt je uit om te blijven luisteren naar je lijf. Wat vertelt mijn misselijkheid of harde buik? Wat wil er gehoord worden en hoe beweeg ik hierin mee?

bottom of page